Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

Enspryng godkendt af FDA mod NMOSD

Enspryng (satralizumab-mwge) er blevet godkendt af FDA som den første og eneste subkutane behandling for voksne, der lever med anti-aquaporin-4 (AQP4) antistofpositiv NMOSD (Neuromyelitis optica spektrum sygdom).

Enspryng er et humaniseret monoklonalt antistof og den eneste godkendte terapi designet til at målrette og hæmme interleukin-6 (IL-6) receptoraktivitet, der menes at spille en nøglerolle i betændelsen forbundet med NMOSD. Behandlingen blev designet af Chugai, et medlem af Roche-gruppen, ved hjælp af ny genvindingsantistofteknologi, der sammenlignet med konventionel teknologi muliggør længere varighed af antistofcirkulation og subkutan dosering hver fjerde uge.

"Dagens FDA-godkendelse af Enspryng, den første subkutane NMOSD-behandling ved hjælp af ny genbrugsantistofteknologi, bygger på det arbejde, vi har gjort i forbindelse med multipel sclerose med Ocrevus for at udvikle førsteklasses medicin og fremme den videnskabelige forståelse af neuroimmunologiske sygdomme," siger dr. Levi Garraway, der er chefmediciner og chef for global produktudvikling hos Roche.

Enspryng kan administreres i hjemmet af en person, der lever med NMOSD eller en plejer efter træning fra en sundhedsudbyder. Enspryngbehandling indgives hver fjerde uge efter en initial startdosis.

”For mennesker med NMOSD kan tilbagefald forårsage ødelæggende, irreversible og deaktiverende neurologiske virkninger,” siger professor Jeffrey Bennett, University of Colorado Neurology & Ophthalmology, og forsker på de kliniske forsøg med Enspryng.

"At have en godkendt terapi, der kan administreres subkutant i hjemmet, og som har vist en indflydelse på hyppigheden af ​​tilbagefald, er en vigtig fremgang for patienter.

Vi er meget optimistiske, da tilføjelsen af ​​denne nye godkendte behandlingsmulighed vil gøre en meningsfuld forskel for dem, der lever med NMOSD, dem, der elsker og støtter dem, og de læger, der behandler dem,” siger Victoria Jackson, grundlægger af NMOSD-fonden The Guthy-Jackson Charitable Foundation.

"Da min datter blev diagnosticeret med NMOSD i 2008, var der ingen godkendte behandlingsmuligheder, og en kritisk mangel på ressourcer og forståelse for mennesker, der lever med denne handicapforstyrrelse. Efter mange års dedikeret indsats og samarbejde illustrerer FDA-godkendelsen af ​​Enspryng, hvordan patienter, industri og forskningen kan finde løsninger sammen. ”

Anbefal denne artikel

Debat på Sundhedstinget