Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

NICE vender på en tallerken og anbefaler Ocrevus mod PPMS

Den engelske pendant til Medicinrådet, NICE, har skiftet mening, og anbefaler nu det immunsupprimerende lægemiddel Ocrevus (ocrelizumab) til behandling af patienter med primær progressiv sclerose (PPMS).

Det fremgår af en pressemeddelelse på agenturets hjemmeside. Den nye beslutningen falder som en følge af, at det engelske sundhedssystem (NHS) og medicinalvirksomheden bag Ocrevus, Roche, har forhandlet sig frem til, at lægemidlet skal tilbydes til en lavere pris end den opgjorte listepris. OCREVUS er den første og eneste godkendte behandling til patienter med PPMS.

"I vores tidligere vejledning anerkendte vi, at Ocrevus repræsenterer en vigtig udvikling i behandlingen af en sygdom, hvortil vi virkelig mangler behandlingsmuligheder. Desværre kunne vi ikke anbefale det, da den pris, der blev tilbudt på daværende tidspunkt, ikke repræsenterede en omkostningseffektiv udnyttelse af NHS’s limiterede ressourcer, udtaler direktør i NICE’s center for evaluering af sundhedsteknologi, Meindert Boysen. 

Forhandlinger, der har ført til den nye prisaftale mellem NHS og Roche, har, lyder det fra NICE, været »tough on both sides«.

Den nye pris er ukendt

NICE oplyser ikke, hvilken pris NHS har forhandlet sig frem til med Roche, men skriver, at den nye og lavere pris rangerer på et acceptabelt niveau set i forhold til udnyttelsen af ressourcerne i det engelske sundhedssystem. Uden afslag i prisen ligger den gennemsnitlige årlige udgift til Ocrevus (600 mg to gange årligt) per patient på 19.160 BP (svarende til ca. 166.000 danske kr.), står der i pressemeddelelsen.

Tilbage i juli 2018 afviste NICE at godkende Ocrevus som offentligt finansieret behandling med henvisning til en vurdering af lægemidlets omkostningseffektivitet. Ocrevus opfyldte ikke ’value for money’-kriteriet som sygdomsmodificerende behandling til patienter med PPMS, lød begrundelsen dengang.

I England er Ocrevus i forvejen godkendt som behandling til udvalgte voksne patienter med attakvis sclerose (RMS). I Danmark har Medicinrådet anbefalet Ocrevus til PPMS-patienter i alderen 45 år og yngre, samt til behandling af patienter med RMS.

Anbefal denne artikel

Debat på Sundhedstinget